Petek ToursPetek Tours
Forgot password?

TRAKOŠĆAN / JEDNODNEVNI IZLET

TRAKOŠĆAN / JEDNODNEVNI IZLET
100,00 KN / OSOBA

VARAŽDIN I TRAKOŠĆAN

22.04.2017.Jednodnevni izlet autobusom

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  100,00 KN

 

Cijena uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom,
  • turističkog pratitelja,
  • troškove jamčevine i organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

  • osobnu potrošnju
  • sve što nije navedeno pod aranžman uključuje
  • putno osiguranje
  • ulazice za gradski muzej
. NAPOMENE:

–          Kalkulacija je rađena na bazi 30 osoba min. U slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene/otkaza putovanja.

–          Rok za prijavu: 7 dana prije puta

–          Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

–          Odgovorni organizator: PETEK TOURS – PUTNIČKA AGENCIJA d.o.o., HR-AB-01-080660976.
Polica jamčevine br. 1501-00000266 (Wiener osiguranje), polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00024086 (Wiener osiguranje).

–          Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilaska.

 

Br. aranžmana: 165-2016/PA/I

06.10.2016.

 

Plan putovanja:

 

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na desnoj obali rijeke Drave nalazi se grad Varaždin, danas sjedište Varaždinske županije.  Iako materijalni dokazi govore o postojanju naselja još u vrijeme prethistorije pa zatim i Rimskog carstva,  u povijesnim izvorima  Varaždin, tada pod imenom Garestin, prvi se put spominje 1181.godine u ispravi kralja Bele III.  Ono po čemu se Varaždin razlikuje od drugih gradova, njegova je izuzetna spomenička i umjetnička baština s najočuvanijom i najbogatijom baroknom urbanom cjelinom. Uz kompleks Starog grada na relativno malom prostoru ostale su očuvane palače, značajne javne zgrade, vrijedne kuće i vile u stilu baroka, rokokoa, klasicizma, secesije te jedna od najstarijih europskih gradskih vijećnica. Bogatstvo sakralne baštine donijelo je Varaždinu naziv  Grada zvonika,  a anđeli na oltarima, zidovima i slikama naziv Anđeoskog grada. Varaždinska feudalna utvrda, od davnina nazivana Stari grad, najznačajnija je povijesna građevina Varaždina. Bila je središte plemićkog posjeda, vlasnički i pravno odvojenog od kraljevskog i slobodnog grada Varaždina.  1925.godine u njegovim  je prostorima otvoren Gradski muzej koji u 40-ak prostorija čuva vrijednu spomeničku i kulturnu baštinu grada. Stvarano vizionarskom dušom Hermana Hallera, Varaždinsko groblje  nije samo počivalište mrtvih već izvanredan primjer parkovne arhitekture i spomenik prirode.

 Dvorac Trakošćan je kulturno dobro, zaštićena povijesna cjelina koja se sastoji od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom. Dvorac je danas jedan od rijetkih objekata u Hrvatskoj sa sačuvanom vlastitom građom, povijesno usko vezanom uz arhitektonski okvir i život njegovih vlasnika.

 

Plan puta:

Polazak u jutarnjim satima ispred doma kulture u Ivanić gradu. Vožnja udobnim autobusom do Varaždina. Autobus ostavljamo na kod Gradskog groblja i u obilazak krećemo pješice. Nakon kraćeg obilaska Gradskog groblja, šetnja u smjeru centra grada. Obići ćemo glavni gradski trg, razgledati niz baroknih palača, Gradski park i Crkvu Sv.Nikole. Razgled Starog grada i muzejske zbirke. Kraće slobodno vrijeme za odmor i okrijepu  u parku Starog grada. Po želji  kupnja suvenira na Trgu tradicijskih obrta. Iz Varaždina krećemo prema Trakošćanu. Razgled dvorca i šetnja uz jezero. Slobodno vrijeme za igru. Polazak iz Trakošćana prema dogovoru. Dolazak ispred doma kulture u Ivanić gradu u ranim večernjim satima.

Šifra aranžmana: 179– 2016/PA/R

Pošaljite upit

Please wait...