Petek ToursPetek Tours
Forgot password?

PROVEDITE NEZABORAVNU JESEN U SARAJEVU – 2 dana, 1 noćenje, autobus

sarajevo

PROVEDITE NEZABORAVNU JESEN U SARAJEVU
Boravak po osobi , na bazi noćenja s doručkom 2 dana / 1 noćenja u dvokrevetnoj sobi - 520,00 kn
POLAZAK 5.11.2016. (kalkulacija na bazi 40 pax)

SARAJEVO:
Sarajevo je administrativno i kulturno središte Bosne i Hercegovine. Ugniježđeno između planina Romanije, Bjelašnice i Trebevića i presječeno rijekom Miljackom, Sarajevo se proteže duž područja poznatijeg kao Sarajevsko polje.
Svi koji prošetaju Sarajevom uočit će tri arhitektonska segmenta, od kojih svaki oslikava historijski period u kojem je nastao. Temelji gradu udareni su tokom prvih 150 godina turske vladavine. Mnogi arhitektonski dragulji Sarajeva izgrađeni su tokom tog perioda, poput Gazi Husrevbegove i Careve džamije, te Baščaršije – nekada grandioznog bazara. Početkom 17. stoljeća Sarajevo je izraslo u živopisnu zajednicu zanatlija, važno trgovačko središte i jedan od najznačajnijih gradova u evropskom dijelu Osmanskog carstva.
PLAN PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – SARAJEVO

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati sa Autobusnog kolodvora (turistički peroni 502-506). Vožnja turističkim autobusom do Sarajeva, uz kraća zaustavljanja putem. Odlazak na VRELO BOSNE, parku prirode pored Sarajeva i omiljenom izletištu sarajlija gdje možete uživati u prekrasnoj prirodi. Dolazak u SARAJEVO, odlazak do hotela, smještaj u sobe, te odlazak do centra grada. Kratak obilazak sa pratiteljem putovanja te predlažemo da kušate nacionalne specijalitete Bosne – ćevape u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko i baklavu. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, fotografiranje… Predlažemo odlazak na večeru u jedan od sarajevskih restorana na BAŠČARŠIJI ili posjetite Kuću Sevdaha i uživajte u njezinoj atmosferi. Doživite iznenađujući živi noćni život u poznatim sarajevskim klubovima i pubovima. Noćenje.

2. dan SARAJEVO – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela, te odlazak na razgled grada sa stručnim vodičem: TUNEL SPASA – MOSTOVI SARAJEVA – SARAJEVSKA ČARŠIJA – BAŠČARŠIJA – GAZI HUSREV – BEGOVA ĐAMIJA – CAREVA DŽAMIJA – BIBLIOTEKA I KONAK – KATOLIČKA KATEDRALA – PRAVOSLAVNA KATEDRALA – LATINSKA ĆUPRIJA,… te slobodno poslijepodne za vlastite programe, shopping na BAŠČARŠIJI, šetnju uz Miljacku te uživanje uz pravu bosansku kavu… slobodno do povratka. U dogovoreno vrijeme polazak za Zagreb. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE:

– prijevoz udobnim turističkim autobusom,
– 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3*/4* u Sarajevu,
– stručnog vodiča tijekom putovanja,
– lokalnog vodiča za razgled grada,
– sve razglede prema programu,
– troškove organizacije i realizacije aranžmana.
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedeni kao uključeni, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

DOPLATE:

Ulaznice za Vrelo Bosne 2 KM, Tunel spasa 10 KM, Avazov toranj 1 KM, Begova đamija 1€, Muzej atentata 1€, Brusa Bezistan 1€ ukoliko bude moguć posjet, te večera uz piće na Baščaršiji od 10 – 15 eura po osobi

FAKULTATIVNE DOPLATE:

Večera u poznatom Sarajevskom restoranu sa tamburaškim orkestrom – 16 € po osobi Predjelo (uštipci,bosanski sudzuk,suho meso sirevi,kajmak)
Glavno jelo (Bosanski roštilj, čevapi,sudzukice,piletina)
Prilog (pekarski krompir,riža i povrće)
Salata (sezonska miješana)
Desert
– minimalno 15 prijavljenih osoba
NAPOMENA:
-prijevoz autobusom
-kategorija smještaja:hotel sa 3*
-Odgovorni organizator: ELISA TOURS turistička agencija d.o.o.
-opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. -Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
– Polica jamčevine br. P15-1020000220 uplaćena kod Generali osiguranja.
– Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr.
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
-Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
gotovinom u poslovnici, na adresi Vukovarska 1, 10310 Ivanić – Grad
karticama u jednokratnom iznosu ili na rate u poslovnici
uplatom na žiro račun

Šifra aranžmana: 161– 2016/PA/I