Petek ToursPetek Tours
Forgot password?

NJEMAČKA, DANSKA I ŠVEDSKA – 6 DANA AUTOBUSOM 3.390 kn

 • Dresden, Njemačka
 • Hannover, Njemačka
 • Kopenhagen, Danska
 • Malmo, Švedska
 • Dresden, Njemačka
 • Hannover, Njemačka
 • Kopenhagen, Danska
 • Malmo, Švedska

Njemačka, Danska i Švedska
6 dana / 5 noćenja, autobus
15.08.-20.08.2017.
Minimalan broj putnika: 40
Praznike u kolovozu provedite istražujući najljepše gradove sjeverne Europe. Slijedite crvenu nit i u šetnji centrom Hannovera razgledajte čak 36 znamenitosti. Iz luke Puttgarden otplovite u Dansku, u susret romantičnom Kopenhagenu. Vlakom posjetite Malmo u Švedskoj. Otplovite do Rostocka i produžite u Berlin, uzbudljivu prijestolnicu Njemačke.

Cijena aranžmana po osobi

FIRST MINUTE 3.390 kn 

Redovna cijena 3.590 kn

PLAN PUTA:

1.dan ZAGREB – HANNOVER, 15.08.2017.     

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 01.00 sat. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku. Po dolasku u Hannover slijedi šetnja centrom i slobodno vrijeme. Za one koji prvi put posjete Hannover, postoji tzv. “crvena nit” (Der “Rote Faden”) – crvena linija iscrtana po ulicama i trotoarima koja vas vodi kroz centralno jezgru grada, i „pazi“ da prođete pored svih najljepših i najvažnijih arhitektonskih zdanja (polazi od željezničke stanice ili, bolje, Trga Ernsta Augusta, vrti se po starom centru grada (blizu crkve Marktkirche), malo zavija do nove Gradske kuće i vraća se ulicom Georgstrasse do Kropcke-a i željezničke stanice). Ako prođete duž ove crvene linije, vidjeti ćete 36 zanimljivih “crvenih točaka”. Marktkirche crkva, jedna je od glavnih znamenitosti Hannovera, izgrađena je od crvene cigle, visoka čak 90 metara, sa masivnim vratima koja se automatski otvaraju kada im prilazite (zbog foto-ćelija u akciji). Smještaj u hotel. Noćenje.                                                                                                                                2.dan   HANNOVER – PUTTGARDEN – KOPENHAGEN, 16.08.2017.

Raniji doručak. Slijedi vožnja 300 km do luke Puttgarden gdje ulazimo na trajekt i prelazimo u Dansku. Nakon 45 minuta plovidbe započinje naša vožnja po Danskoj do Kopenhagena. Po dolasku, posjetiti ćemo Nyhavn ili Novu luku. To je nekad bio ozloglašeni dio Kopenhagena prepun bordela, alkohola, mornara i čestih tučnjava, a danas je nezaobilazno turističko odredište u Kopenhagenu i najčešće vrhunac turističkog obilaska gradskih kanala brodom, što vam također toplo preporučamo u slobodno vrijeme sutra. Dok šetate uz kanal u slikovitoj ćete luci uočiti uspavane stare drvene brodove koji se lagano ljuljaju na valovima i živi su dokaz nekadašnje bogate pomorske tradicije. Danas je ovo pravi pomorski muzej na otvorenom. Na kućnom broju 20 slavni je Hans Christian Andersen napisao neke od svojih priča. Živio je i u kućama broj 67 i 18. Najstarija kuća uz kanal je na broju 9 izgrađena 1661. godine. 300 metara dug kanal Nyhavn u 17. su stoljeću prokopali i dokove na njemu izgradili Šveđani, ratni zatvorenici iz dansko-švedskog rata. Kanal vodi od mora, do Kraljevog trga (Kongens Nytorv) i luke u starom centru grada gdje se nekada istovarivao ribarski ulov i teret s brodova pristiglih sa svih strana svijeta. Sredinom 20. stoljeća kanal je izgubio na svojoj pomorskoj važnosti jer su brodovi postali sve veći i trebali su veće luke. Odlazak u hotel.  Smještaj. Noćenje.                                                                                                                         

3.dan KOPENHAGEN, 17.08.2017.                                                                    

DoručakPredlažemo fakultativni izlet vlakom u Švedsku, u grad Malmö. Prolazimo preko mosta dugačkog 8 km, koji spaja Malmo i umjetno nasuti otok. Most je veliko arhitektonsko prometno postignuće te je glavna žila kucavica između Švedske i Danske. I to već 15 godina. Kažu Šveđani da je najbolje u Malmö doći u kolovozu jer se tada održava festival sa brojnim koncertima i događanjima, i to je jedini tjedan kad se u Malmu nešto zaista događa. Prošetati ćemo po gradskoj jezgri i glavnom trgu. Zgrade su tipično švedske i na glavnom trgu ima mnogo restorančića. Totalna suprotnost od središta jest novi, moderni dio Malma, trenutno najpopularnija lokacija za kupovinu stana. Ipak, najviše u oči upada neboder, tj. skulptura – Turning Torso, veličanstvena bijela zgrada, simbol Malma i jedna od najviših građevina u Europi. Napravljena je tako da izgleda kao da je zavijena oko svoje osi, i morate se upitati kako uopće odolijeva gravitaciji. Vlakom se vraćamo u Dansku. Slijedi slobodno poslijepodne u Kopenhagenu. Možete šetati prekrasnim parkom Tivoli ili se voziti se brodom po kanalima, posjetiti muzeje ili jednostavno sjediti na kanalu i uživati. Povratak u hotel. Noćenje

4.dan    KOPENHAGEN – BERLIN, 18.08.2017.

Doručak. Vožnja do luke Gedser gdje trajektom odlazimo (2 sata plovidbe) do njemačkog grada Rostocka te nastavak vožnje prema Berlinu. Po dolasku u glavni grad Njemačke proći ćemo uz Olimpijski stadion i palaču Charlottenburg, sagrađenu 1699. kao ljetnu rezidenciju Sophie Charlotte, supruge pruskog kralja Friedricha I. Nastavljamo prema hotelu. Smještaj u sobe. Gradskim prijevozom odlazimo na Alexander Platz. Na trgu je veličanstveni tv-toranj, jedan od simbola Berlina, sagrađen 1969. i sa svojih 368 m predstavlja najvišu građevinu u Njemačkoj. Brzim liftom možete se popeti  do 206 m visoke platforme od kuda puca prekrasan pogled. Također možete večerati u romantičnoj, srednjovjekovnoj četvrti Nikoleiviertel koja je nekada bila samo središte grada. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan   BERLIN, 19.08.2017.

Doručak. Gradskim prijevozom odlazimo do glavnog kolodvora i pješice nastavljamo do Parlamenta (Reichstaga). Nastavljamo do Brandenburških vrata, još jednog simbola Berlina, veličanstvenog zdanja izgrađenog po uzoru na antičku Akropolu koja je služila kao kraljevski ulaz u grad. Na vrhu Brandeburških vrata nalazi se kvadriga koju je Napoleon oteo nakon svog ulaska u Berlin 1806. godine. Brandenburška vrata smještena su na ogromnom prostoru Pariškog trga od kojeg se proteže jedna od glavnih ulica Berlina Unter den Linden. U blizini, na Pariser Platzu je i hotel Adlon u kojem je odsjeo Michael Jackson kada je u rukama držao bebu koju je cijelu izvadio i pokazivao kroz prozor. Prolazimo uz spomenik Židovima gdje svaki kameni blok predstavlja 10 000 ubijenih Židova. Nastavljamo do Potsdamerplatza, trga natkrivenog neobičnom Sonyjevom lanternom koja se kao kišobran naslanja na nebodere. Unutra se nalaze restorani oko fontane, Legoland Discovery centar te Muzej kinematografije. Slobodno poslijepodne za vlastite želje. Tko želi, može i do Kurfurstendamma u najpoznatiju shopping ulicu u Berlinu. Predlažemo vam da probate najfinije hamburgere na svijetu u „Hans im Gluck“. To nije brza hrana, već nešto sasvim drugo. I nije skupo. Ima ih na više lokacija a vama je sada najbliža na Friedrichstrasse. Povratak u hotel. Noćenje. 

6.dan     BERLIN – DRESDEN – ZAGREB, 20.08.2017.

Doručak. Krećemo prema 200 km udaljenom Dresdenu, gradu koji je na početku Drugog svjetskog rata imao 642 143 stanovnika (danas ih s okolicom broji dvostruko više) te bio sedmi po veličini grad u Njemačkoj. Dresden je do kolovoza 1944. bio pošteđen zračnih napada jer je bio izvan dosega saveznika, te se uz industriju dičio i kulturnim blagom posebno s bezbroj prekrasnih baroknih građevina koje Dresden s pravom čine jednim od najljepših gradova Njemačke. Umjetnost u toj prijestolnici pokrajine Saske počela se ubrzano razvijati početkom 18. stoljeća – u njemu je Friedrich Schiller napisao tekst “Ode radosti”. Početkom 20. stoljeća grad dobiva novi kulturni zamah, pa je nazvan Firenca na Labi. Sva ta stoljeća procvata izbrisana su u samo dva dana 1945. godine. Danas je grad potpuno obnovljen i prekrasan. Pauza za ručak. Nastavljamo prema Zagrebu. Dolazak se očekuje iza ponoći. Sigurno ne prije 2.00 sata ujutro, ali putovanje u Berlin uvijek je dobra ideja.

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • 1 noćenje s doručkom u Hannoveru/okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi,
 • 2 noćenja s doručkom u Kopenhagenu/okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi,
 • 2 noćenja s doručkom u Berlinu u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi,
 • razgledavanja prema programu,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Berlinu 3 Eur po noćenju po osobi (total 6 Eur),
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn,
 • ulaznica i rezervacija za Televizijski toranj 15 Eur po osobi,
 • ulaznica u katedralu Berliner Dom 7 Eur po osobi,
 • povratna karta vlaka za Malmo cca 20,00 eur po osobi,
 • putno osiguranje.

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

NAPOMENE:

 • Za ovo je putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica!
 • Putnici su se dužni sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje,
 • Preporučujemo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH ( http://www.mvp.hr ),
 • Kalkulacija je rađena na bazi 40 osoba min. U slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene/otkaza putovanja. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
 • Rok za prijavu: 7 dana prije puta
 • First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
 • Moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni. Dijete u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 30% popusta. Dijete do 3 godine gratis. Zadržavamo pravo promijene redoslijeda programa
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovinom u poslovnici, na adresi Vukovarska 1, 10310 Ivanić – Grad
 • karticama u jednokratnom iznosu ili na rate u poslovnici
 • uplatom na žiro račun

Šifra aranžmana: 001– 2017/PA/I