Petek ToursPetek Tours
Forgot password?

Klasična Kina, 10 dana/7 noćenja

Kineski zid predstavlja skupinu obrambenih zidova s tornjevima, u sjevernoj Kini. Svi zidovi zajedno dugački su 8.851,8 km, što ih obujmom i masom čini najvećom građevinom na svijetu. Zid se sastoji od više međusobno povezanih ili nepovezanih dijelova različite starosti i načina gradnje.

Istraži jednu od najstarijih i kulturno najbogatijih civilizacija na svijetu. Provedi nezaboravnih 10 dana u najmnogoljudnijoj državi na svijetu.

 

Trajanje putovanja: 10 dana/7 noćenja

Najmanji broj putnika: 15

Viza: potrebna

Kompas plus: unutarnji letovi po Kini!

Datum: 15.8. – 24.8.2018.

 

Program putovanja:

 

  1. dan: ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska. Nakon preuzimanja putne dokumentacije polijetanje zrakoplova na liniji EK130 (Emirates) prema Dubaiju u 15.35 sati. Dolazak u Dubai u 23.05.sati.

 

  1. dan: DUBAI – PEKING

Nastavak putovanja prema Pekingu u 3.55 sati na liniji EK 306 (Emirates). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 15.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

 

  1. dan: PEKING

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

  1. dan: PEKING – XI’AN

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine, koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira – Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi’an. Po dolasku u Xi’an, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.